HATÁROZATLAN IDEIG NEM ÜZEMELÜNK
10% kedvezmény 6 vagy több termék vásárlása esetén!

4 termék vásárlása esetén ajándékba adunk egy müzli szeletet

Üdvözöllek az Anna kenyere oldalon!

Nagyon fontos, hogy törődjünk magunkkal és egy picit átgondoljuk, hogy egészségesen táplálkozunk. Ez azért is nagyon fontos kérdés, mivel minden testi és lelki tünet, amit tapasztalunk magunkon, legyen az jó vagy rossz, a táplálkozásra vezethető vissza. A mai rohanó világban sajnos nem nagyon jut arra időnk, hogy kicsit magunkkal is foglalkozzunk, pedig nagy szükség lenne rá. A helyes táplálkozás ugyanis hosszú távú befektetés! Sajnos nem látványos; nem olyan, mint egy fogyókúra, ezért talán nincs is türelmünk az odafigyelésre, ami érthető.

Valljuk be, hogy egy kicsit lusták is vagyunk. Természetesen az egészséges életmódhoz a testmozgásnak is nagy szerepe van, de ez egy másik történet… Sajnos részben az anyagiak is hozzájárulnak az egészségtelen táplálkozási szokásokhoz. Ez azonban nem kizáró ok arra, hogy egy kis odafigyeléssel a káros élelmiszereket kiiktassuk az étrendünkből vagy csökkentsük mennyiségüket.

Az Anna kenyere olyan kenyereket és péksüteményeket készít, amelyek mesterséges adalékanyagoktól mentesek, finomak és nem utolsó sorban egészségesek. Most valószínűleg sokan arra gondolnak, hogy egy kenyér, hogyan lehet egészséges. A kenyérben is megtalálhatók olyan vitaminok, ásványi anyagok és szénhidrátok, amelyek hasznosak az emberi szervezetre. Mivel a kenyerek és pékütemények szénhidrátban gazdagok, ezért viszonylag magas a kalóriaértékük. Az a fontos, hogy MIKOR fogyasztjuk őket! Erre minden táplálékfajtánál oda kell figyelni, nem csupán a kenyereknél. Sokszor munkánkból kifolyólag sem étkezünk megfelelően és akkor, amikor kellene, de nincs lehetetlen, csak tehetetlen (ember).

Az Anna kenyere szeretné megismertetni veletek a TÖNKÖLYBÚZÁT!

Ez az ősi búzafajta nagyon sok szempontból jobb, mint az új nemesítésű búzafajták, melyeket tulajdonképpen a magas terméshozam miatt fejlesztettek ki és fejlesztenek folyamatosan.

A tönkölybúza ellenálló, őserejű fajta. A kenyérbúzához képest kevésbé kényes, jól alkalmazkodik a környezeti adottságokhoz. Óriási előnye, hogy a környezetében lévő gyomokat elnyomja, így vegyszermentesen termeszthető.

Az egész szervezetet erősíti, mindenféle káros mellékhatás nélkül. Fehérjetartalma 50%­kal magasabb a közönséges búzáénál. Jótékonyan hat a dohányzók pszihés és fizikai teljesítőképességére, regenerálódására. Vitamin­ és ásványianyag ­tartalma egyedülálló: megtalálható benne szinte a teljes B­vitamin csoport (kivéve a B12), E­vitamin tartalma sem csekély. Továbbá kálcium­, magnézium­, foszfor­ és szeléntartalma hétszer magasabb, mint más gabonák esetében. Szervezetünkben a szelén hiánya szerepet játszhat a rákos megbetegedések kialakulásában. Rendszeres, hosszú távú fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az érelmeszesedés. Lassan felszívódó, alacsony szénhidrát ­tartalmának köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják (mértékkel). Jótékonyan hat az idegrendszerre. Könnyen emészthető és nem terheli a szervezetet. Rosttartalma magas, mely a belekre jó hatással van. Alacsony kalóriatartalma miatt jól alkalmazható fogyókúrás étrendben. Tápláló, mégis lágyabb, mint más gabonafajták. Aki ezt fogyasztja, egészségesebb lesz!